21 Kasım 2017 Salı

YAZAR FAHRİ TUNA İLE TARSUS PORTRESİ


Şair-Yazar Ahmet İşler yönetimindeki Tarsus Edebiyat Mektebi Projesi kapsamında Yazar Fahri Tuna edebiyata gönül vermiş gençlerle,  Kubat Paşa Medresesi Portre Atölyesi'nde, 10.00 ile 16.00 saatleri arasında bir araya gelerek belirlenen dersleri işledi.

Yazar Fahri Tuna ilk iki derste şehir portresi ile ilgili teknik bilgileri anlatarak şehir portleri ile ilgili yazı örneklerini sundu. Şehirlerle özdeşleşmiş türkülerin videosunu izleterek türkülerde zikredilen portleri anlattı.

13.00 ile 16.00 saatleri arasında gerçekleştirilen derslerde ise Yazar Fahri Tuna giydiği Tarsus'un yöresel giysisi şalvar ile  Hz. Danyal Peygamber Kabri, Ulu Camii, Kırk Kaşık Bedesteni, Elif Hatun Konağı, Bilal-i Habeş Mescidi, St. Paul Kuyusu, Tarihi Evler Sokağı başta olmak üzere Tarsus'un tarihi mekanlarını ve Tarsus sokaklarını adımladı. Öğrencilerle birlikte gittiği mekanlarda Tarsus portresini oluşturan Yazar Fahri Tuna giydiği şalvar ile halkın yoğun ilgisiyle karşılaşdı.

Renkli görüntülere sahne olan Tarsus Edebiyat Mektebi Portre Atölyesi Dersleri'nde öğrencilerin Tarsus Portresi için dillendirdiği duyguları Yazar Fahri Tuna tarafından kaleme alınarak Şehir ve Kültür Dergisi'nde yayımlanacak.

Derslerde Tarsus Portresi'ni birlikte oluşturmanın mutluluğunu yaşayan Yazar Fahri Tuna ve öğrenciler derslerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Tarsus Edebiyat Mektebi'ni Tarsus'a kazandıran Şair-Yazar Ahmet İşler başta olmak üzere projeye emeği geçen herkese teşekkürlerini sundular.

Emine KUREN

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder