24 Nisan 2024 Çarşamba

MERSİN ALZHEİMER DERNEĞİ TARSUS GRUBU'NUN HAZIRLADIĞI SUNUMDA 'OMURGAN KADAR GENÇSİN' MESAJI VERİLDİ

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Doktor Sunumları kapsamında düzenlediği 'Omurga Sebepli İnaçtı Ağrıların Çaresi Fizik Tedavi' konulu sunum Fizyoterapist Hülya Bozoğlu'nun anlatımıyla ile Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti. 

Fizyoterapist Hülya Bozoğlu sunumuna omurganın tanımını yaparak başladı. Sunumunun devamında ağrı çeşitlerine değinerek, sebeplerini ve tedavi yöntemlerini anlattı. Postürün tanımını yaparak postür çeşitlerini açıkladı. Omurga sağlığı için düzgün postürün öneminden bahsetti. Omurganın postür bozukluklarını sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte sundu. Denge testi yaparak denge ve koordinasyonun beyne olumlu etkisine vurgu yaptı. Manuel terapinin faydalarına dikkat çekti. Top egzersizleri yaptırarak egzersizlerin faydalarını dile getirdi. Sunumunu 'Omurgan kadar gençsin' sözünün insanlığa verdiği mesaj ile bitirdi. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Programa emeği geçenlere teşekkür etti. 

Sunuma Fizyoterapist Hülya Bozoğlu ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından hazırlanan hediye çekilişi renk kattı. Hediye çekilişinde Fizyoterapist Hülya Bozoğlu tarafından bir kişiye manuel terapi hediye edilirken Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu tarafından hazırlanan el emeği göz nuru hediyeler de şanslı katılımcılara verildi. 

Sunum memnuniyet duyguları ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 


Emine GÜLNAME 

https://www.youtube.com/@EmineGULNAME

http://eminegulname.com

https://gullnamee.blogspot.com


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder