21 Şubat 2023 Salı

UMUT VE DUA HUZURA DEM VURDU

Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Her Umut Bir Dua İle Çiçeklenir' konulu sunum Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Sunuma, alzheimer hastası ve hasta yakınları, Kahramanmaraşta art arda 9 saat arayla meydana gelen ve tüm Türkiye’yi yasa boğan depremlerden etkilenen bölgelerden Tarsus'a gelen bazı depremzedeler, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nin yaş almış çınarları ile birlikte vatandaşlar katıldı. 

Sunuma konuşmacı olarak katılan Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlisi Cengiz Saydam sunumunda yüzyılın felaketi depremlerin insan psikolojisi üzerinde bıraktığı olumsuz etkinliklerden bahsederek bunlarla başa çıkma yöntemlerini ayet, hadis, teorik bilgi ve sosyal yaşamdan örnekleri ile birlikte anlattı. Depremin bir kader olmadığını vurgulayarak bu tür afetlerden sonra insanların kendi iç muhasebesini yaparak çıkardığı dersler doğrultusunda afetlerden olumsuz etkilenmemesi için neler yapması gerektiğini hatırlattı. Onca yıkımın ve can kaybının bir daha yaşanmaması için herkesin kendi üzerine düşeni doğru şekilde yapması gerektiğini söyledi. Manevi telkinde bulunarak duygu yönetiminden bahsetti. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. 

Her umudun bir dua ile çiçeklendiğinin ve bu umudun insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerinin anlatıldığı sunumunda Tarsus Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Görevlisi Cengiz Saydam'ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti'nin ardından Tarsus Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Nuh Özkan dua etti.

Umudun ve duanın huzura dem vurduğu sunum, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun hazırlağı ikramların sunumu, çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. 


Emine KUREN

https://www.youtube.com/c/EmineKUREN

https://eminekurengulname.com/

http://gullnamee.blogspot.com.tr



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder