12 Mayıs 2021 Çarşamba

YASAKLARDAN VE KISITLAMALARDAN DOLAYI SESSİZLİĞİN HAKİM OLDUĞU TARSUS MERKEZ KABRİSTANI'NDAN CANLI YAYIN İLE YAPILAN KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ VATANDAŞLARIN GÖNLÜNE SU SERPTİ

Covid-19 salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yöneterek sosyal izolasyonu temin etme, pandemi kurallarına uyarak hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla getirilen yasaklardan ve kısıtlamalardan dolayı 2021 yılının Ramazan Bayramı Arefesi'nde mezarlıklar ziyarete kapatıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın hayatın her alanında uyulması için getirdiği kurallarla ve kısıtlamalarla ziyarete kapatılan mezarlıklara sadece gazi ve şehit yakınları alındı. 

Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Mezarlıklar Müdürü Yusuf Nevruz nezdinde Tarsus Merkez Kabristanı'nda ve mahalle mezarlıklarında bakım ve onarım çalışmaları yapılarak gerekli önlemler alındı.

Tarsus Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Koordinatör Nuh Özkan başkanlığında Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus Merkez Kabristanı'nda düzenlediği Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve Hatim Duası programı ile, Tarsus Medeniyetler Beşiği Sosyal Medya'da yaptığı canlı yayın ile 2021 yılının Ramazan Bayramı Arefesi'nde kabir ziyareti yapamayan vatandaşların gönlüne su serpti. 

Her 'Arefe Günü'nde dolup taşan mezarlıklarda sessizliğin hakim olması vatandaşlarda; birlik, beraberlik ve dayanışma içinde mücadele ederek her şeyin üstesinden gelinebileceği bilincini oluşturdu. Vatandaşlar; yasakların ve kısıtlamaların Covid-19 salgını ile mücadelede en etkili yöntem olduğunun farkına vardı.

Emine KUREN 

http://gullnamee.blogspot.com.tr

Yazılarımın izinsiz ya da kaynak belirtilip link verilmeksizin kopyalanması, yayınlanması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na göre suçtur...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder